Creaties van je kind: wat doe je ermee?

Vol trots komt je kind thuis met een prachtige tekening of een geweldig knutselwerk. En dan?

Vol trots komt je kind uit het kindcentrum met een prachtige tekening of een geweldig knutselwerk. Natuurlijk ben je daar blij mee en hang je deze op of zet je dit neer. Maar ondertussen groeien de stapels tekeningen en bergen knutselwerkjes door en komt het moment dat je huis te vol raakt. Wat doe je dan? We geven je een aantal tips die je ook gecombineerd kunt inzetten.

- Zonder pardon weggooien: dit is de simpelste oplossing, maar wel de minst sympathieke. Je ruimt er lekker mee op, maar of dit nou zo leuk is? Er zijn tussenvormen.

- Bewaren: plak de kunstwerken van je kind in een plakboek, bewaar ze in een multomap met insteekvellen of koop een grote tekenmap waarin je kleurplaten en andere platte werkjes netjes kunt opbergen. Zo blijven ze mooi en wordt het ook geen rommeltje in huis. Het is extra leuk om er een datum bij te schrijven. Is je kind een fanatiek tekenaar, dan kun je ervoor kiezen alleen de allermooiste exemplaren te bewaren. Deze kun je samen of door je kind zelf laten selecteren.

- Vastleggen: maak een fotoboek van de tekeningen en knutselwerkjes. Zet elke tekening en elk knutselwerkje op de foto en maak hier een fotoboek van. Zo krijgen alle creaties een hanteerbaar formaat. Een ander voordeel: knutselwerkjes willen nog wel eens uit elkaar vallen, met een foto blijven deze toch bewaard.

- Ophangen: hang een lijn op in de keuken, huiskamer en/of slaapkamer waaraan je de werkjes hangt. Is de lijn vol, dan haal je het oudste werkje eraf of spreekt met je kind af welk werkje hij of zij wil laten hangen. Als de lijn vol is zullen er wel keuzes gemaakt moeten worden. Je kunt dan alsnog een foto maken. Heb je meerdere kinderen dan kun je voor ieder kind een prikbord ophangen. Die mogen volgehangen worden met de dingen die zij zelf mooi vinden.

- Online bewaren: we bewaren tegenwoordig alles online, dus waarom geen tekeningen of knutselwerkjes? Er zijn handige apps die hier geschikt voor zijn zoals ArtKive, Friddo en Keepy.

Knutselwerkjes Knutselwerkjes